LED verlichting voor buiten kun je heel eenvoudig zelf aanleggen. Omdat er gebruik wordt gemaakt van 12 volt heb je geen gecertificeerde elektricien nodig en kun je in een paar stappen je eigen tuin in een mooi licht zetten.

 

Stap 1: Maak een lichtplan voor de LED buitenverlichtingBepaald voor jezelf via een schets waar je welke verlichting wilt hebben. Je zet dus op papier welke LED verlichting waar geplaatst wordt en welke armaturen je hiervoor gaat gebruiken. Je kunt dan eenvoudig de juiste transformator en de hoeveelheid kabel hieruit afleiden.

 

Stap 2: Kies de juiste transformator

Tel het vermogen (Watt) van alle armaturen voor de LED verlichting bij elkaar op. Zorg ervoor dat het totale vermogen niet meer is dan 90% van je transformator. Bevestig de transformator binnen of buiten zo’n 50 cm. boven de grond.

 

Stap 3: Leg de kabel aan

Sluit de kabel op de transformator aan en leg deze door de tuin volgens je lichtplan. Zorg dat de kabel makkelijk bereikbaar is, door deze zoveel mogelijk langs de rand van een border of bestrating te leggen.

 

Stap 4: Sluit de armaturen van de LED buitenverlichting aan op de kabel

In de meeste gevallen kun je de kabel door een connector heen halen. Deze prikt met twee pennetjes in de kabel, waardoor je via de connector je armatuur op elke gewenste plek kunt plaatsen. De verbinding is beschermd tegen vocht en vuil, waardoor je LED verlichting het altijd goed blijft doen. Vaak bestaat er ook een mogelijkheid om nog een verlengkabel te plaatsen aan de connector als je de LED verlichting op grotere afstand van de kabel wilt plaatsen.

 

Stap 5: geniet van de LED buitenverlichting

Als je alle LED lampen hebt aangesloten op de hoofdkabel, kun je gaan genieten van je goed én zuinig verlichte tuin.

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting.html