Private hotels europe
Image default
Recreation / Travel

Omzet genereren met een explanimation

Omzet genereren met een explanimation

Animatie video’s helpen je om jezelf van je concurrent te onderscheiden. Dat is mooi. Maar misschien nog mooier is dat animaties helpen omzet te genereren. Als bedrijf kun je niet zonder marketing en adverteren en animaties helpen daarbij.

Explanimations voor omzet?

Oorspronkelijk waren animaties bedoeld om iets te vertellen of te laten zien. Explanimations, ook bekend als uitlegvideo’s, leggen een ingewikkeld verhaal op toegankelijke en laagdrempelige wijze uit. De hoeveelheid informatie die je in een minuut kunt overdragen is enorm.

Het leuke is dat een explanimation een dubbel effect heeft. Bestaande klanten kunnen je product of dienst beter gebruiken. Tegelijkertijd helpt een explanimation een twijfelende klant over de streep. Misschien zelfs doordat de explanimation door de bestaande klant aan de twijfelende klant wordt getoond. Het effect van explanimation is moeilijk te overdrijven. Onderzoek toont een toegenomen koopbereidheid (+64%) bij klanten die een explanimation of andere animatie video hebben bekeken.

SEO

Explanimations helpen ook bij SEO. Daarover schreven we eerder al een blogpost. Het effect van betere SEO is dat je site meer bezoek krijgt van mensen die ook echt op zoek zijn naar wat je hen kunt bieden.

Donker Media 

Met een explanimation is het ook heel makkelijk om een personage of mascotte te introduceren. In een eerdere blogpost gingen we hier al eerder op in. Je personage wordt het gezicht van je bedrijf en draagt bij aan je branding. Bovendien biedt een personage een herkenbaar anker op basis waarvan een emotionele band tussen je merk en de klant kan ontstaan.

Je ziet: animatie video’s dragen op verschillende manieren bij aan het vergroten van je omzet. Sommige manieren zijn direct, anderen indirect. Maar duidelijk is dat een animatie video de oorspronkelijke investering ruimschootst terugverdient.

Related Posts

Ondernemen via het internet

Finca te huur in Spanje

Een meterkast, of toch een stoppenkast?