Private hotels europe
Image default
Recreation / Travel

De 6 meest gestelde vragen over onze Tiny Houseboat

Onze Tiny Houseboat is sinds vorige zomer in de verhuur. Omdat we hiermee nieuw en uniek zijn in Friesland krijgen we vaak vragen. We geven in deze blog graag antwoord  op de 6 meest gestelde vragen.

1. Mag ik er zelf mee varen?

De meest gehoorde vraag. Mag ik zelf varen? Ja, dat mag!  Onze Tiny houseboot is heel goed zelf te varen. En daarmee zijn we dan ook gelijk uniek in Friesland. De meeste houseboats of havenlodges liggen in een haven en zijn niet bedoeld om de friese meren mee te gaan ontdekken. Maar onze houseboat mag je dus zelf varen en je kunt daardoor ook zelf je eigen unieke overnachtingsplekje uitzoeken. 
http://www.youtube.com/channel/UCBtCiHHu7ROMjVzm6-dLmIA

Om er mee te varen hoef je geen vaarbewijs te hebben. Wel is het handig als je over wat vaarervaring beschikt. Je krijgt een goede uitleg en als je het fijn vindt maken we een kort proefvaartje voor vertrek. De boot heeft een boegschroef en een hekschroef wat aanleggen en havens in en uit varen enorm vergemakkelijkt. Kortom, je kunt zelf op avontuur om je eigen unieke vakantie op het water te beleven.

Ook dat kan natuurlijk. Heb je geen vaarervaring of wil je liever niet zelf de Tiny Houseboat besturen, ook dan hoef je niet in de haven te blijven. Er zijn veel leuke overnachtingsplekken in de buurt waar we je graag heen brengen. Wat dacht je van een eilandje in het Heegermeer of de Fluessen, of midden op het water aan een meerboei? We brengen je met alle plezier weg, ook wij zijn graag op het water. En we halen je de volgende ochtend ook weer op.  Afhankelijk van de wensen en de afstand rekenen we hier een kleine vergoeding voor.

Wil je langere tijd vakantie vieren en bijvoorbeeld in een week naar een paar verschillende plekken, dan kunnen we een mooie route voor je samenstellen en jullie een aantal keren verplaatsen. De kosten hiervoor zijn op aanvraag.

3. Waar mag ik allemaal aanleggen en overnachten?

Overal waar je met een boot terecht kunt voor een overnachting daar kun je met onze Tiny Houseboat ook afmeren. In een haven op de passantenplekken, in een stadje aan de kade, op de Marrekrite plekken midden in de natuur, op een eiland, aan een meerboei van de Marrekrite of gewoon midden op het meer voor anker. Wakker worden met het geluid van de vroege vogels, de nevel over het meer of een prachtige zonsopkomst? Door de slim geplaatste ramen kun je ervan genieten vanuit je bed. Wat wil je nog meer?

4. Heb ik stroom aan boord?

De Tinyhouseboat beschikt over zonnecollectoren op het dak. Dus lig je niet in een havenmaar ergens midden in de natuur dan worden je accu’s met zonne-energie opgeladen. Door een omvormer is er gewoon 220V. Dus je telefoon en tablet kunnen gewoon aan de lader. Maar eigenlijk heb je die devices natuurlijk helemaal niet nodig. Of het moet zijn om de mooiste foto’s te maken vanaf het dakterras.

5.  Hoe ziet de Tiny Houseboat er binnen uit?

De Tiny Houseboat heeft een slaapkamer met een 2-persoonsbed met uitzicht over het water, en een kastenwand voor je kleding.

Met een inklapbare vlizotrap bereik je de opbouw met 2 eenpersoonsbedden. Ook daar weer prachtig uitzicht vanuit het bed. In de kamer is een zithoek, keukentafel met 4 stoelen en een goed uitgeruste keuken. Gasfornuis, koelkast en oventje om je broodjes af te bakken zijn aanwezig. De badkamer heeft een warme douche, klein wasbakje en boottoilet. En er is zelfs een cv aan boord, op koude dagen draai je gewoon de thermostaat omhoog. 

6. Wat is leuk en handig om er nog bij te huren?

Wil je overnachten op een eiland, in de natuur, aan een meerboei of voor anker dan is onze rubberboot met 4pk motor heel handig om erbij te huren. Met het rubberbootje vaar je makkelijk even naar winkel of terras. En ook voor kinderen geeft het rubberbootje altijd heel veel plezier. Om ook nog een beetje sportief bezig te zijn kun je een supboard mee huren. De Supboards neem je eenvoudig mee op het dakterras. s’Avonds of s’ochtends een rondje supboarden is echt genieten. Maar je kunt uiteraard ook een dagje op pad gaan in een sloep of zeilboot.

Nu de meeste vragen beantwoord zijn kan het niet anders of je krijgt vast ook zin om te genieten op het water in de Tiny Houseboat. Kom ook naar Heeg voor deze unieke belevenis op het water.

https://genietenophetwater.nl/vakantiehuis-heeg-friesland-bootverhuur-tiny-houseboat/