Private hotels europe
Image default
Travel

Glamping in Denemarken: Luxe Kamperen in Scandinavische Stijl

Denemarken staat bekend om zijn prachtige natuur, rijke geschiedenis en gastvrije cultuur. Voor reizigers die willen genieten van de natuurlijke schoonheid van dit Scandinavische land zonder concessies te doen aan comfort, is glamping in Denemarken de perfecte optie. Glamping combineert de charme van kamperen met de luxe van een vijfsterrenhotel, en Denemarken biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke glamping-ervaring.

Waarom Glamping in Denemarken?

Denemarken is gezegend met een gevarieerd landschap dat zich uitstrekt van uitgestrekte bossen tot prachtige kustlijnen en pittoreske eilanden. Glamping stelt reizigers in staat om dicht bij de natuur te zijn en tegelijkertijd te genieten van moderne voorzieningen zoals comfortabele bedden, eigen badkamers en zelfs keukens. Hier zijn enkele redenen waarom glamping in Denemarken zo aantrekkelijk is:

 1. Prachtige Natuur: Denemarken heeft veel natuurlijke schoonheid te bieden, van de glooiende heuvels van Jutland tot de indrukwekkende witte kliffen van Møn. Glampinglocaties bevinden zich vaak midden in deze adembenemende landschappen.

 2. Gezinsvriendelijk: Denemarken staat bekend als een kindvriendelijke bestemming. Glamping is ideaal voor gezinnen omdat het comfort en gemak biedt zonder het gedoe van traditioneel kamperen.

 3. Cultuur en Geschiedenis: Naast de natuurlijke schoonheid heeft Denemarken ook een rijke geschiedenis en cultuur. Glampinglocaties zijn vaak dicht bij historische bezienswaardigheden en musea.

Populaire Glampinglocaties in Denemarken

 1. Møns Klint: Dit indrukwekkende krijtrotsgebied aan de oostkust van het eiland Møn biedt een prachtig uitzicht op de Oostzee. Hier kunt u glamperen in stijlvolle tenten met uitzicht op de kliffen.

 2. Eiland Funen (Fyn): Funen is het derde grootste eiland van Denemarken en staat bekend om zijn schilderachtige landschappen. Er zijn verschillende glamping-opties op het eiland, variërend van boomhutten tot luxe safaritenten.

 3. Nationaal Park Waddenzee: Dit UNESCO-werelderfgoedgebied strekt zich uit langs de westkust van Denemarken. Hier kunt u verblijven in comfortabele lodges en genieten van het unieke landschap en de overvloedige vogelsoorten.

 4. Zuid-Seeland (Sydsjælland): Dit deel van Denemarken biedt diverse glampingmogelijkheden, inclusief tenten aan het strand en gezellige houten cabins in de bossen.

Camping in Denemarken: Voor de Avontuurlijke Reiziger

Terwijl glamping de luxe kant van kamperen vertegenwoordigt, is traditioneel kamperen nog steeds een populaire optie voor avontuurlijke reizigers die de wildernis van Denemarken willen verkennen. Campings in Denemarken zijn goed georganiseerd en bieden verschillende faciliteiten, waaronder camperplaatsen, tentplekken, sanitaire voorzieningen en vaak ook activiteiten voor kinderen en volwassenen.

Waarom Kamperen in Denemarken?

 1. Vrijheid en Flexibiliteit: Kamperen geeft reizigers de vrijheid om hun reisroute aan te passen en te verkennen zoals ze willen. U kunt in uw eigen tempo genieten van de bezienswaardigheden van Denemarken.

 2. Budgetvriendelijk: Kamperen is over het algemeen een kostenefficiënte manier om in Denemarken te verblijven. U bespaart geld op accommodatie en kunt uw eigen maaltijden bereiden op de camping.

 3. Natuurbeleving: Kamperen brengt u dichter bij de natuur. U kunt genieten van de rust en sereniteit van Denemarkens landschappen en misschien zelfs wilde dieren spotten.

Populaire Campings in Denemarken

 1. Skagen Camping: Gelegen in het noordelijkste puntje van Denemarken, biedt Skagen Camping ruime kampeerplaatsen en toegang tot enkele van de mooiste stranden van het land.

 2. Camping Møns Klint: Deze camping ligt dicht bij de beroemde krijtrotsen van Møn en biedt moderne voorzieningen, waaronder verwarmde badkamers.

 3. Lalandia Camping & Hytteby: Gelegen in Rødby, biedt deze camping directe toegang tot het Lalandia waterpark en heeft het een scala aan activiteiten voor het hele gezin.

 4. CampOne Holbæk Fjord: Deze camping ligt aan de oevers van de Holbæk Fjord en biedt tal van watersportmogelijkheden en een prachtig uitzicht.

Of u nu kiest voor glamping met alle luxe en comfort of traditioneel kamperen om dichter bij de natuur te komen, Denemarken heeft voor elke reiziger iets te bieden. De prachtige landschappen, rijke cultuur en gastvrije sfeer maken het tot een perfecte bestemming voor een kampeeravontuur dat u niet snel zult vergeten.

https://www.glampings.com/nl/