Private hotels europe
Image default
Recreation / Travel

Is een reisverzekering van Allianz voor mij noodzakelijk?

Oké, dus je bent er helemaal klaar voor. De vlucht is geboekt, de taxi gereserveerd, het hotel geboekt, de activiteiten staan gepland en je koffers zijn ingepakt. Je bent helemaal klaar voor De Malediven. Nee, toch niet! Heb je al aan een reisverzekering gedacht? Als jij een mooi plaatje wil schieten van het blauwe water en het prachtige uitzicht, glipt je smartphone uit je zonnebrand-gladde handen: plons. Zout water is zo ongeveer de ergste vijand van je telefoon, laat staan dat je eerst een duikbrevet nodig hebt om hem terug te vinden. Hier komt een reisverzekering om de hoek kijken.

 

Dekking en onvoorziene omstandigheden

Schade aan bijvoorbeeld een verzopen telefoon is bij uitstek waar je reisverzekering voor dient. Maar als diezelfde telefoon niet in het water valt, maar uit je zak wordt gestolen in de kroeg ben je ook daarvoor verzekerd. Wel even aangifte doen, natuurlijk. Tot zover de verwachte dekking. Maar wist jij dat jouw zorgverzekering een ritje in de ambulance in het buitenland waarschijnlijk niet dekt? Een reisverzekering doet dit wel. En mocht het door onvoorziene omstandigheden, denk aan ziekte of calamiteiten, noodzakelijk zijn dat je langer op je vakantieadres moet blijven, zijn deze kosten ook gedekt.

 

Kies de juiste polis

Ben je al om? Goed zo! Wat nu nog rest is het kiezen van de juiste verzekering voor jouw situatie. Zit jij vaker in het vliegtuig dan in je eigen woonkamer? Dan is een doorlopende reisverzekering het handigst voor jou. Je betaalt maandelijks een lage premie en bent het hele jaar gedekt. Ga je juist bijna nooit eropuit? Regel dan voor deze ene trip een kortlopende reisverzekering. Hiermee betaal je één keer premie en heb je dekking voor de precieze duur van je vakantie. Dit kun je vaak zelfs onderweg naar het vliegveld nog regelen via je smartphone.

 

Is Allianz de juiste reisverzekering voor jou?

De geschikte maatschappij kiezen voor jouw reisverzekering is nog wel lastig. Het voorbeeld dat we nu gebruiken, Allianz, is niet zomaar uit de lucht gegrepen. Allianz is de grootste reisverzekeringsmaatschappij ter wereld. Dit betekent natuurlijk niet dat ze automatisch de beste zijn, maar ze zullen toch zeker iets goed doen. En je kunt ook kijken wat andere mensen vinden van Allianz, door hier te kijken. Op deze site vind je reviews van onder andere Allianz, maar ook van andere aanbieders. Zo kun je kiezen op basis van je eigen inzicht en de ervaringen van anderen. En met die reisverzekering in de pocket kun je met een gerust hart genieten van jouw vakantie op de Malediven.