Private hotels europe
Image default
Recreation / Travel

Taipei: Aziatische metropool met Amerikaanse roots

Taipei is de hoofdstad van Taiwan en heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Taiwan is het land dat geregeerd wordt door de mensen die het tot de Tweede Wereldoorlog voor het zeggen hadden in China.

 

China is communistisch, Taiwan democratisch. Dat maakt Taipei een bijzondere stad: typisch Chinees, maar met sterke westerse invloeden.

 

Taiwan is weliswaar geen bekende bestemming voor een reis in Azië, maar wel één die we zeker kunnen aanbevelen.

Chiang Kai-shek memorial en de tuinen

Chiang Kai-shek is de voormalig leider van Taiwan, die het land vormde tot wat het nu was en betrokken was bij de oprichting van het land toen de heersende partij uit China werd gedreven. Chiang Kai-shek voerde een schrikbewind, maar was ook geliefd.

 

Midden in Taipei vind je Chiang Kai-shek memorial, een imponerend plein met een groot gebouw waar hij wordt geëerd. Aan weerszijden vind je twee typische Chinese tempels, waarvan één een theater is. Rondom het gebouw is een prachtige tuin waar je heerlijk kunt wandelen.

Underground malls

Taipei is een stad met meer inwoners dan Nederland, maar op een veel kleiner oppervlakte. Tegelijkertijd is Taiwan vrij welvarend, wat betekent dat mensen meer ruimte willen en kunnen betalen.

 

Omdat er maar beperkte ruimte is, vind je veel onder de grond. Veel extreem grote winkelcentra liggen vrijwel volledig onder de grond.

 

Hoewel het in eerste instantie wat kil kan aanvoelen, valt dit meestal enorm mee. Sterker nog, er zijn enorme foodhallen onder de grond waar je lekker kunt eten en de lokale cultuur kunt bekijken.

 

Probeer zeker stinky tofu, een lokale delicatesse. Dit is tofu die, zoals de naam al doet vermoeden, redelijk stinkt, maar wel erg smakelijk is.

Naar de zee

Met de trein kun je vanuit Taipei naar het noorden rijden, waar je de oceaan kunt bezoeken. Hier vind je restaurantjes, straatartiesten en live muziek. Hoewel het een populaire bestemming is onder zowel toeristen als Taiwanezen, kun je er ook genoeg tot rust komen.